2025 December 19

Mit figyelnek a döntéshozók, amikor takarító céget keresnek?

A legtöbb cégtulajdonos tisztában van a takarítócégek munkájának fontosságával, ezért is keresnek profikat. A kiválasztás során elérhető alapinformációk alapján gyakran érzik azonban úgy, hogy minden FM szolgáltató ugyanazt kínálja. Hogy kitűnhessünk a tömegből, nem árt tudni, a döntéshozók milyen konkrétumokat tartanak fontosnak!

A legtöbb cégtulajdonos tisztában van a takarítócégek munkájának fontosságával, ezért is keresnek profikat. A kiválasztás során elérhető alapinformációk alapján gyakran érzik azonban úgy, hogy minden FM szolgáltató ugyanazt kínálja. Hogy kitűnhessünk a tömegből, nem árt tudni, a döntéshozók milyen konkrétumokat tartanak fontosnak!

 

Amikor a vállalatok profi takarítócéget keresnek, a szolgáltatók hosszú listája pár pontos kritérium alapján gyorsan lerövidül. A szerződéskötésig pedig már egyéni preferenciáik mentén vezet az út. A Facility Cleaning & Maintenance összegyűjtötte azokat a legfontosabb kritériumokat, amelyeket a létesítményvezetőknek és a takarító szakembereknek figyelembe kell venniük, hogy kitűnjenek a versenytársak közül és felkerüljenek a szűkített listára.

A jó hírnév a belépőszint

A vállalati managerek mindig jó hírű takarítócéget keresnek. Ahhoz, hogy megtalálják, kivel vegyék fel a kapcsolatot gyakran beszélgetnek hasonló vállalkozások irodavezetőivel, és online véleményeket is olvasnak. Érdemes tehát ellenőriznünk és ha szükséges javítanunk vállalkozásunk (online) hírnevét.  

A jó személyzet nagy kincs

Takarítócégként személyzetünk egy-egy szerződés esetében döntő tényező. Fontos, hogy átláthatóvá tegyük a megbízó számára is, hogy alkalmazottaink milyen háttérellenőrzéseken esnek át a felvétel előtt, és milyen képzésen vesznek részt, hogy alehető legjobbak lehessenek abban, amit csinálnak. A döntéshozók azt is gyakran tudni szeretnék, hogy ugyanaz a csapat dolgozik-e majd minden nap a létesítményükbe – ezt a következetességet nagyra értékelik.

Az egyenruha apróságnak tűnhet

A professzionalizmus sokat nyom a latban, mind a személyzet viselkedésében, mind a megjelenésében. Az egyenruha apróságnak tűnhet, mégis nagy különbséget jelent. Ráadásul ez egyfajta biztonságot is ad a vállalkozás számára: ha a takarítók egyenruhát viselnek, az épületben mindenki tudja, kik ők és miért vannak az épületben.

Megfelelő eszközök és vegyszerek

A kiváló eredmények eléréséhez megfelelő eszközökre és vegyszerekre van szükség. Az étterem takarítása különbözik az egészségügyi intézmény vagy iroda takarításától – egy jó szolgáltató tudja, mely vegyszerek elég erősek a munka elvégzéséhez, miközben elég kíméletesek ahhoz, hogy ne károsítsák a felületeket.

Noha a tisztítószerek sokat változtak, fejlődtek az elmúlt évtizedekben, sok még mindig tartalmaz illékony szerves vegyületeket (VOC), amelyek fejfájást és légzési problémákat okozhatnak. A balesetek elkerülése érdekében sok manager listáján kritériumként szerepel a speciális eszközökkel végzett „zöld takarítás”.

 A legfrissebb tudás

A járvány kezdete óta új szabványok vonatkoznak a felületek fertőtlenítésére és fertőtlenítésére. Minden professzionális takarítószolgálatnak ismernie kell ezeket az irányelveket, és meg kell győződnie arról, hogy alkalmazottai be is tartják azokat.

Picture of Arany Gábor
Arany Gábor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Continue Reading